Очаква се акад.  Николай Денков от ПП-ДБ и Мария Габриел 

...
Очаква се акад.  Николай Денков от ПП-ДБ и Мария Габриел 
Коментари Харесай

Днес акад. Денков и Мария Габриел обявяват разбрали ли са се ПП и ГЕРБ

Очаква се акад.  Николай Денков от ПП-ДБ и Мария Габриел  от ГЕРБ-СДС да дадат повече детайлности за това до каква степен са стигнали с договарянията и дали са прецизирали всички елементи за структурата и състава на бъдещия кабинет в случай че вторият мандат за сформиране на държавно управление бъде осъществен, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В сряда двамата организираха среща в Народното събрание, която продължи над три часа, само че по този начин и не оповестиха какво решение са взели. И двамата обаче дадоха зелена светлина, че реализацията на  втория мандат е изцяло допустима и договарянията към този момент са размразени.

" Разговорите не престават ”, съобщи Мария Габриел.

" Номинираният за министър председател акад.  Николай Денков,  Асен Василев и Кирил Петков разговаряха в кабинета на ръководителя на Народно събрание с Мария Габриел, Десислава Атанасова и  Томислав Дончев  от ГЕРБ. В самото начало на диалозите присъстваше и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. По-късно се включиха и водачите на Демократична България Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

" Конструктивизъм в договарянията с ГЕРБ има. Обсъждаме състав и конструкция на кабинет ”, уточни акад. Николай Денков. " Преговорите имат два детайла - да подсигуряват, че няма да има проблеми с администрацията, и второто е персоналният състав, тъй че работим и по двете. Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за специалисти ”, съобщи още акад. Денков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР